Städtips

Det finns många husmorsknep och tillvägagångssätt när man ska städa men här är mina bästa och väl beprövade under dessa sju år som hemmafru.

1. Städa inte ett rum i taget. Det kanske låter konstigt men jag finner att man får bättre workflow när man dammar alla rum sen fortsätter att torka av alla ytor efteråt i alla rum och sedan går igenom med dammsugaren genom hela huset/lägenheten.

2. Damma,torka,dammsuga,skura och tillsist piffa. Detta är ordningen jag gör städningen i och det är väl kanske egentligen ganska logiskt att man inte skurar innan man dammat osv.

3. Tänd ett doftljus, detta är något bland det första jag gör. Tänd ett ljus som doftar nystädat eller nytvättat så det fyller hela hemmet med fräsch doft.

4. Rengöra speglar,glasytor,bänkskivor,fönster eller lyktor. Till detta använder du vatten utspätt med sköljmedel i en sprayflaska. Detta gör ytan glansig och inte lika lätt för damm att fästa igen och som en bonus luktar det gott också.

5. Linnevatten kan du spraya på gardiner,kuddar,soffan och kläder så dom luktar nytvättade igen. Linnevatten kan du även göra själv med ingredienser som till rengöringen ovan, alltså sköljmedel som luktar gott och vatten. Tillsätt sköljmedel efter önskad doftstyrka. Perfekt när man vill att texitilier man inte tvättar lika ofta ska lukta nytvättade.

6. Rengör ugnen med bikarbonat och vinäger. Gnid in låt sitta ett par timmar och torka ur med fuktig disksvamp.

7. Lösa ett stopp i handfatet. Häll i bikarbonat och vinäger låt värka i 15 minuter slå sedan på 1 liter kokande vatten.

8. Förvara alla dina rengöringsprodukter,svampar och trasor i en korg så du lätt får med dig allt från rum till rum.

9. Ta bort färska fläckar med babywipes! Fungerar 80% av fallen.

10. Istället för disktrasa som är väldigt ohygieniskt om man inte byter ut den varannan dag så satsa på ett storpack av microfiberdukar som kan tvättas i tvättmaskin efter användning. Billigt och rengör bra!


Gillar

Kommentarer

alexia
alexia,
Är kanske lite knäpp men ÄLSKAR såna här inlägg heheh 😉
nouw.com/alexia