Inreder övre hallen - Steg för steg

Idag tänkte jag berätta hur det går till när jag ska inreda ett nytt utrymme. Denna gången var det våran övre hall som fick en makeover. Här stod det förut ett stort vitt klädskåp, det såg jättetråkigt ut men vi behövde förvaringen.

Allt började med att jag rensade ur våra garderober och insåg att vi borde göra oss av med en heldel så vissa saker fick åka till välgörenhet och vissa direkt till tippen. Jag insåg nu att jag fick plats med alla barnens kläder i vårat sovrum! Yes! Äntligen dags att göra oss av med de fula skåpet.

Steg 1: Rita upp en planritning i exakta mått,detta utrymme hade verkligen sina limiteringar och vi behövde hitta möbler i väldigt udda mått. En utmaning men det är ju de roliga med inredning - problemlösning!

Ett kontor var min första tanke men det ändrades snabbt när barnen fick nys om projektet, en spel och myshörna skulle det nu få bli.

Många olika versioner av möblering gjordes men denna var den jag fastnade för.

Steg 2: Göra en moodboard! Bland de första jag börjar med är alltid färgskalan och sen arbetar jag utifrån den. Lägger in några inspirationsbilder för att hitta känslan jag vill ha i rummet och sedan satte jag mig ner och letade möbler i exakt rätt mått. Perfekt! Ikea hade ett bestå skåp med 20cm i djup och en schäslong i blå och även i rätt mått! Jag ville ha myskänsla till tusen så gardiner från tak till golv som täckte hela väggen blev perfekt. Detta utrymme är väldigt mörkt så gardinerna fick bli vita för att få in mer ljus.

Steg 3: Inhandla allt! (Om du har en budget som du måste hålla gör den INNAN detta steget) När vi kom till Ikea insåg vi att schäslongen vi hittade på nätet (som tillhörde en modulsoffa) inte hade tyg på sidorna. Då började vi tänka om! Ta alltid med er ritning med mått samt moodboard när ni åker för att köpa in alla möbler och detaljer. Nu kunde vi snabbt hitta en ersättare men schäslongen fanns inte i blå så det fick bli en ljusgrå. Jag ville inte byta färgskala så den blå färgen fick komma in på något annat sätt helt enkelt. En blå filt,blått i en tavla och en bok. Att ändra tre saker till en annan färg kan ge ett helt nytt utseende i ett rum så det fick bli vårat blåa nummer.


Steg 4: Det absolut roligaste steget! Att få inreda och styla allting. Spännande och se om det blir som man har tänkt sig. Efter lite strul på Ikea så fick vi äntligen ihop våran myshörna. Den var inte exakt som vi tänkt men det blir det sällan, ibland finns inte rätt mått eller så finns inte kuddarna i rätt nyans då kommer vi tillbaka till just problemlösningen. Här kommer resultatet!


Före:

Efter:


Hoppas ni gillade detta inlägget!

Emma

Gillar

Kommentarer

Interiorforjoy
Interiorforjoy,
Spännande, ser fint ut!
nouw.com/interiorforjoy
Hemmahosfalk
Hemmahosfalk,
Cornelia
,
Hej! Väldigt fint, och att ni lyckats skapa en hemtrevlig känsla på så liten yta. Imponerande! Får man fråga var tv-bänken kommer ifrån?

Hemmahosfalk
Hemmahosfalk,
Tack! ☺️ Den kommer från Ikea det är deras bestå med djup 20 cm.
nouw.com/hemmahosfalk