Fixa julstämning

Hallå i stugan! Insåg igår att julafton faktiskt är redan nästa vecka! Tiden innan jul är ju den absolut bästa och mysigaste tiden men tyvärr är den ju nästan slut redan! Iofs tog ju jag fram mitt pynt i mitten av november men tiden har liksom bara sprungit iväg i år...igen.

Är du som jag och känner dig inte redo? Kanske inte inte har kommit i rätt stämning ännu? No problemas här har jag några bra tips som jag själv brukar använda mig av!

1. Det första och mest effektivaste tipset är doft! Köpt juliga doftljus,sätt nejlikor i apelsiner och placera ut eller låt julkryddor puttra på spisen.

Du behöver:

vatten

Kanel

Nejlikor

Kryddpeppar

Apelsin/Clementin

Vanilj

Krydda efter smak och tycke. Jag brukar ta 1 L vatte.n och en skuren apelsin. Låt stå i en kastrull med lågvärme på spisen så sprider detta en riktigt härlig julig doft genom hela hemmet.

2. Julmusik! Sätt på en lång spellista på youtube med mysig bakgrund och sätt på tvn eller sjung själv! "the best way to spread christmas cheer is singing loud for all to hear" - Elf

3. Julfilmer! Bunkra upp med lussebullar,pepparkakorch glögg ha sedan ett julfilmsmaraton. Se tips på Julfilmer i föregående inlägg!

4. Baka! Pepparkakor,lussebullar eller julgodis, vem får inte julkänslor när man känner lukten av pepparkakor liksom?

5. Julpynta! Känn dig inte tvingad att dra fram de röda tomtarna eller köpa allt glitter i affären! Pynta som en förlängning av din egen stil. Hänger du med? Brukar du köra på en viss stil eller färg i din inredning försök att väva in pyntet i den stilen! Gillar du grönt kör på det eller gillar du vitt så kör du den vägen! Vill du ha ett riktigt winterwonderland med blinkande ljus,nötknäckare och alla färger i regnbågen kör på det! Gör vad DU vill!

6. Ljus! Tända ljus,ljusslingor och myslampor! Belysning gör mycket mer för ett rum än vad du tror! Visste ni att ett rum ska ha minst 7 stycken ljuskällor för att kännas balanserat? Nu är ju definitivt tiden att ta fram alla fina ljuslyktor och långa ljusslingor som du kan sätta bakom gardinerna eller slingra genom tavelväggen!

7. Men viktigast av allt är att omge dig med människor du älskar! Skapa en positiv och härlig atmosfär tillsammans med vänner och familj! Välj bort surisar som slukar eran energi och få inte skuldkänslor över det! Livet är för kort för att slänga bort på dåliga vänner eller familj som trycker ner en.

Tillsist ha en riktigt god jul!

Bildcreed: Kamboompics

Gillar

Kommentarer

Emellie_Larsso
Emellie_Larsso,
Så bra tips och fina bilder!
nouw.com/emellie_larsso