Emma stylar - Att bädda en säng

Ni vet ju att jag köpte nya sängkläder och bäddade om i grönt för ett tag sedan? Nu är det dags att gå tillbaka till neutrala färger igen då det är det jag själv trivs allra bäst i.

Sovrummet är för mig det allra viktigaste rummet i hemmet, här spenderar jag allra mest tid och här laddar jag upp mina batterier igen.

Nu tänkte jag visa hur jag gör en mysig höstbäddning med neutrala färger!

1. Börja med ett lakan, jag föredrar lakan som har resårband runt om så den inte glider av sängen som det är lätt att det gör med ett vanligt lakan.

2. Lägg på täcket. Jag har två stycken täcken i sängen men jag läger dem på bredden istället över sängen. En längst upp och en längst ner så det går lite omlott. Sen döljer jag skarven med att vika över täcket allra längst upp. Täcket längst ner får hänga ner ca 20 cm över sängkanten för att korta av sängen lite.

3. Kuddar kuddar kuddar! Vad vore en mysig bäddning utan många kuddar? Jag börjar med det två största och jobbar mig neråt till de minsta kuddarna. Att ha kuddar i olika storlekar ger ett lite intressantare intryck! Jag viker fram täcket mer och mer för att kuddarna ska få plats.

4. Överkast! Jag har valt ett överkast i samma färg som påslakanen men med ett rutmönster för att göra det lite intressantare. Överkastet får täcka ca 1/3 av sängen. Vikningen av täcket längst upp får gärna överlappa skarven mellan överkastet och täcket.

5. Släng på en pläd! Vad du än stylar så har man alltid plats med en snygg pläd! Eller hur? Jag valde en riktigt höstig gråmelerad pälspläd (fejk såklart)

Sådär! En höstig,mysig bäddning i neutralafärger!


Hoppas ni gillade inlägget!

Emma

Gillar

Kommentarer

HärlingEmelie
HärlingEmelie,
Gud va fint! 😍
nouw.com/härlingemelie
MiHome
MiHome,
vilken bra guide och snygg bäddning! 😍
nouw.com/mihome