Att styla en bokhylla

En bokhylla kan man styla på en miljon olika sätt. Men här har jag lite tips som förhoppningsvis gör det lite enklare för dig.

Det första man ska börja med i min mening är iallafall böckerna! Placera dom i högar både horisontellt och vertikalt på hyllplanen för att skapa lite varation. Dessa kan du sortera med hjälp av färg eller storlekar. Jag ville skapa ett lugnt,luftig och modernt intryck så jag vände vissa av mina böcker bakochfram för att få det så enhetligt och ljust intryck som möjligt.

Min palett är alltså vit,grå och guld så alla böcker i rätt färg får behålla bokryggen framåt.

Efter böckerna brukar jag försöka få in antingen små tavlor eller som i detta fallet speglar, dessa gör sig bäst längst bak i hyllan så du har plats att placera någon dekoration framför för att skapa dimension.

Sen börjar det roliga att placera ut prydnader och växter på hyllplanen,låga som höga. Jag har som regel att för varje bokhög behövs en prydnad. Så på varje horisontell hög ställer jag något litet och bredvid varje vertikal hög ställer jag något bredvid.

Sen tar du ett steg tillbaka och ser om du behöver fylla något för stort hål på någon hylla. Jobba i lager upp,ner,framför och bakom.

För att knyta ihop detta till ett föregående inlägg "att styla ett soffbord" så är det även här mycket mer intressant för ögat med udda nummer 1,3,5,7 osv.


Något som ger lyxig effekt är att använda sig av metaller, enligt regel ska man antingen hålla sig till varma metaller (mässing,guld,brons) eller till kalla metaller (silver,krom). Jag tycker däremot att det är intressantare att mixa metaller. Speciellt nu när min färgpalett är såpass neutral.

Försök även att ha en röd tråd! Ser ni min röda tråd? Eller ska jag säga min guldiga tråd? Guld snirklar sig igenom bland hyllplanen från en sida till den andra och det ger ett balanserat intryck. För att ge hyllan lite mer liv ställer man in något organiskt som tex växter.Lycka till!

Gillar

Kommentarer

HemmahosHeynes
HemmahosHeynes,
Hemmahosfalk
Hemmahosfalk,
Tack snälla du 😊
nouw.com/hemmahosfalk