Att fylla en bokhylla

Visst kan det kännas överväldigande när man står med en stor tom bokhylla? Vart ska man börja och hur ska man tänka?

Jag tänkte ge er några tips och riktlinjer som jag brukar gå efter nu!

1. Börja med böckerna! Om ni är som jag och inte vill fylla hela bokhyllan med enbart böcker och istället använda dem mer som en bas för snygga stilenben skulle jag rekommendera att placera ut dem utspritt i både stående och liggande högar som ni ser här ovan. Försök att variera så det inte blir samma på alla hyllplan.

2. Konst! Har du någon fin tavla,poster eller kanske ett personligt kort i en ram? Fläta in det bland dina dekorationer. Det kan vara snyggt som en bakgrund till tex ett stilenben.

3. Olika höjder! Variera gärna höjden på både böcker och dekorationer för att skapa lite mer intresse. Börja sätta ut de stora dekorationerna och avsluta med de små.

4. Ha ett tema! Bestäm dig för ett färgtema i bokhyllan så blir helheten med enhetlig, låt samma färg återkomma på olika hyllplan. Jag valde ett ganska neutral tema och varierar mellan både ljusa och mörka nyanser.

5. Lek med kontraster! Använd olika material bredvid varandra. Kanske en glasvas bredvid en träskål eller en glansig metall ljusstake bredvid en helt matt kruka? Även böcker finns i många olika intressanta material! Testa dig fram!

6. Fyll ditt hem med växter, bokhyllan likaså! En snygg hängväxt längst upp i hyllan som ringlar ner är aldrig fel eller kanske några bomullskvistar i en härligt vas? Använd fantasin!


Hoppas ni gillade mina tips!

Ha en fin kväll!

//Emma

Gillar

Kommentarer