Att bo litet - Tips

Hej på er!

Bor du också på liten yta? Idag tänkte jag dela med mig av mina bästa tips för dom som bor lite mindre!

Jag och min familj på 5 personer bor i ett parhus på 94kvm , alltså ganska litet för hur många personer vi är.

Tips 1:

Mät och planera era möbelinköp! Ja jag vet super basic men ett rum kan kännas mycket mindre om man får in en möbel som inte alls är i rätt mått.

Tips 2:

Tryck inte upp allt mot väggarna. Använd utrymmet och möblera mer i mitten av rummet eller där det inte går försök att dra ut soffan iallafall en decimeter från väggen. Det ger en lite luftigare känsla, perfekt om man vill att rummet ska se större ut.

Tips 3:

Bygg på höjden! Där det inte finns plats på golvet finns det oftast plats på väggarna. Bygg in en bokhylla eller förvaring på en hel vägg. Det tar oftast mindre plats än en separat möbel. Och var inte rädd för att bygga ända upp i taket!

Tips 4:

Flytta upp gardinerna ända upp i taket det får takhöjden att upplevas högre. Ett annat tips är att inte täcka fönstret med gardinen, placera hellre gardinerna vid sidan av fönstret. Eller varför inte täcka en hel vägg och få lite hotellkänsla!

Tips 5:

Speglar! En spegel kan förstora vilket rum som helst och är därmed mitt bästa tips för att få det att kännas större på liten yta!

Tips 6:

Där det är möjligt häng möblerna på väggen! Det ger utseendet av mer golvyta och får därför utrymmet att kännas större. En bra möbel som ger både förvaring men inte tar plats på golvet är en vägghängd stingbokhylla.

Tips 7:

Ljusa färger! Detta har du säkert hört förut ljusa färger förstorar och mörka förminskar. Detta kör jag stenhårt på här hemma med våra vita väggar i hela huset. Men jag har också två lite mörkare gråa fondväggar som gav det där lite mysiga ombonade intrycket jag vill ha trots våra få kvm.


Tips 8:

Allt har sin plats! Här hemma har vi en regel att alla våra saker har ett hem, en plats där dom ska ligga. Därför blir det nästan aldrig stökigt och det är något som gör att vårat hem känns luftigare. Mindre plotter och saker som stör får det att kännas som att man har mycket mer yta!

Tips 9:

Övermöblera inte! Har du begränsat med utrymme så är det bättre att ha få noga utvalda möbler och att göra sig av med saker man inte längre använder. Där går vi tillbaka till första punkten igen vilket var att planera sina möbelinköp, se till att noga tänka på vad för sorts möbler du behöver i ditt hem.

Hoppas ni fann tipsen hjälpsamma!

Ha en fin dag!

Emma

Gillar

Kommentarer

Mammatillthea
Mammatillthea,
Vilka bra tips, tack 🤩
nouw.com/mammatillthea
Gerdis
Gerdis,

Får sjukt mycket inspiration av dessa bilder 😊

nouw.com/gerdis
aliciacarlgren
aliciacarlgren,

Jättebra tips, tack! <3

nouw.com/aliciacarlgren
karins
karins,

Superbra tips!

nouw.com/karins
Julia,