30år - dukning - Tips

I augusti så firade vi min mans 30årsdag och jag tänkte idag komma med lite tips på vad man kan tänka på när man ska ha ett trädgårdsparty i tält. Vi höll oss till enbart pappers och plasttallrikar för att hålla städningen enkel efteråt.

1. Kom på ett färgtema/tema och håll dig till det.

2. Gör någon snygg och lite maffigare bordsdekoration så lägger man inte så mycket märke till att du har papperstallrikar.

3. Dekorera i taket också, ljusslingor skapar härlig stämning!

4. Lägg några kronor extra på besticken! Det är supertråkigt när gafflarna bara bryts av efter 5 minuter så satsa på lite bättre kvalité. Jag satsade på bestick i silverfärg för att ge det lite lyxigare känsla.

5. Ha en tydlig entré! Visa vart du vill att gästerna ska gå med hjälp av skyltar eller pilar. Alltid jobbigt när man kommer som gäst och inte vet om man ska gå genom huset eller runt.

6. köp tillräckligt stort tält! Vi valde ett tält som var 9x3 meter men skulle nog rekommendera er andra att kör på iaf 4 meter brett då det blev lite trångt.

7. Sätt upp sop och pantstationer! För enkelhetens skull sättnågonstans upp två svarta säckar en till pantburkar och en till sopor. Och placera varsin skylt över så vet gästerna var de ska göra av sina tallrikar och burkar efter maten.

8. Vill du inte ha nyklippt gräs inne i huset när gästerna går in och ut? Sätt upp en skylt utanför dörren där det står tydligt "vänlig lämna skorna här" eller köp hem plasttosser man kan dra över sina skor.

9. Pappersduk duger fint! Det är snyggt om alla borden matchar så lägg på en pappersduk som du enkelt kan riva av sen och slänga efter kalaset. Det ser också lite mer ombonat ut.

10. Erbjud gästerna filtar när kvällen kommer! Det bästa är att ha en stor korg med rullade filtar ståendes till gäster så de slipper sitta att och skaka i kvällskylan.

Hoppas ni gillade mina tips! Finns såklart massor av tips att ge men kanske ska ta ett mer ingående kalas inlägg längre fram.


Ha en fin kväll!

Gillar

Kommentarer

kristinajuliette
kristinajuliette,
Vilken fin dukning <3
nouw.com/kristinajuliette